Θιξοτροπικός Παράγοντας
Αποτυπώστε Κάθετες Επιφάνειες

 

 

Ο θιξοτροπικός παράγοντας είναι ένα έξυπνο υλικό το οποίο μας επιτρέπει να αποτυπώσουμε κάθετες επιφάνειες στις οποίες δεν μπορεί να σταθεί το μείγμα σιλικόνης.
Για παράδειγμα μια ροζέτα σε ένα ταβάνι ή ακόμη και μια προτομή την οποία  δεν μπορούμε να την μεταφέρουμε στο χώρο εργασίας μας.

Έχοντας φτιάξει το μίγμα σιλικόνης βάζοντας την σωστή αναλογία καταλύτη 5% και 10% για τις σιλικόνες χωρίς συρρίκνωση,  προσθέτουμε σε αυτό 1%  για επάλειψη με πινέλο  και αντιστοίχως  2% για επάλειψη με σπάτουλα  από τον θιξοτροπικό παράγοντα.

Ανακατεύοντας το μίγμα σιλικόνης με τον θιξοτροπικό παράγοντα  είναι έτοιμο να καλύψουμε  την επιφάνεια με αποτέλεσμα μετά από 2 ώρες να έχουμε πάνω στην επιφάνεια την οποία καλύψαμε ένα στρώμα κρούστας από σιλικόνη.

Έχοντας ρίξει το πρώτο στρώμα σιλικόνης και έχει ήδη πολυμεριστεί, έχουμε το προτέρημα να ρίξουμε και δεύτερο στρώμα σιλικόνης πάνω σε αυτό με αποτέλεσμα τα δυο στρώματα σιλικόνης να γίνονται ένα σώμα, δηλαδή να κολάνε μεταξύ τους, προσέχοντας πάντα να μην αποκολληθεί το πρώτο μέρος σιλικόνης από την επιφάνεια του πρωτοτύπου μας.